2013. március 11., hétfő

Grand Theft Auto V játék

Három főhőst irányíthatunk a tavasszal érkező új epizódban. Összefoglaltuk a Game Informerben bemutatott játék főbb újdonságait. Pár héttel ezelőtt már kiszivárgott, hogy jövő tavasszal érkezik PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra a Grand Theft Auto széria legújabb, címében ötös sorszámot viselő darabja.

A Game Informer magazin legújabb száma részletes cikkben mutatja be az új epizódot, ebből szemezgetünk most előzetesünkben. Amellett, hogy minden eddiginél nagyobb területen mászkálhatunk majd, az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy ezúttal nem egy, hanem három főhős kerül a játékba, akik között majdnem mindig váltogathatunk is.



Így ahelyett, hogy karaktereink epizódonként, külön-külön kerülnének képbe, sokkal összetettebb történetmesélési lehetőségek kerülnek a tervezők kezébe, akár váltakozva irányítva egy főhőst és ellenségét. Az első főszereplő Michael, egy negyvenes évei elején járó ex-bankrabló, aki tanúvédelmi program keretében éli életét, gyűlöli feleségét (aki két kézzel szórja a pénzt) és nem érti két tinédzser gyerekét. A pénzből kifogyva azonban vissza kell térnie a bűnözők világába. Szintén negyvenes éveiben jár Trevor, aki korábban a katonaságnál szolgált pilótaként, manapság azonban bűnözőként tevékenykedik, Michaellel is voltak közös bankrablásai. A rendszeres droghasználó férfi nyakára szaggatott vonalat tetováltatott, "Itt vágd el" felirattal. Végül a harmadik főhős az életét egy autókereskedésnél behajtóként tengető – de emellett csalásokat is kitervelő –, 25-30 év közötti Franklin lesz. Mindhárom szereplő eltérő jellemű, más tulajdonságokkal és képességekkel, így eltérő játékélményre számíthatunk a váltások után. A karakterek között amúgy gyorsan cserélhetünk egy menü előhívásával, ezt követően a kamera eltávolodik a Google Earth-höz hasonló nézetbe, majd visszazoomol a másik szereplő helyszínére.

Grand Theft Auto V


A magára hagyott karakterek visszatérhetnek napi teendőikhez, így visszaváltva egész más helyzetben találhatjuk őket, mint amikor otthagytuk. A helyszín ezúttal Los Santos lesz, a Los Angelesről formált fiktív nagyváros. Azonban úgy gondolták a készítők, hogy még mindig van hova fejleszteni a kaliforniai helyszín játékbeli mását, minél több környéki területet bevonva. Óceánpart (akár búvárkodva felfedezhetjük a víz mélyét), nyüzsgő belváros, környező hegyvidék, ritkán lakott sivatagos területek, katonai bázis – mindent megtalálunk majd a játék világában, mi szem-szájnak ingere. A játéktér nagyobb lesz, mintha a Red Dead Redemption, San Andreas és a GTA4 térképét összeadnánk. A nagy terület bejárásához pedig minden eddiginél szélesebb járműválasztékot tárnak majd elénk, BMX-től és mountain bike-októl kezdve úti és terepmotorokon át különböző autókig és teherjárművekig, a vizet például jetskivel, a levegőt pedig helikopterrel és repülőgépekkel hódíthatjuk meg (ne feledjük, hogy Trevor pilóta volt!). Megújítják a játék három fő elemét is, nevezetesen az autós részek továbbfejlesztett fizikai motort kapnak, hogy jobb vezetési élményben legyen részünk (az autók jobban tapadnak majd a földhöz, nem lesz annyira hajószerű élmény az irányításuk), de javítják a lövöldözést és a közelharcot is.

Visszatérnek egyúttal a fegyverboltok (Ammu-Nation) is a játékban. Ahogy azt a Grand Theft Auto sorozatban (de akár a Rockstar más játékaiban, például a Red Dead Redemptionben is) megszokhattuk, ezúttal is rengeteg mindennel üthetjük majd el időnket a fő küldetések teljesítése mellett. Jetskizhetünk az óceánban, jógázhatunk, kipróbálhatjuk a bázisugrást, teniszezhetünk, triatlonozhatunk vagy akár golfozhatunk is, a parti edzőfelszerelésekkel pedig karakterünk izomzatán javíthatunk.

Ha pedig a passzív szórakozást preferáljuk, nézhetjük a tévécsatornák kínálatát, dokumentumfilmektől a humoros műsorokig. A Red Dead Redemptionben bevezetett dinamikus küldetéseket átültetik az új GTA játékba is. Számos olyan helyzet lesz, amikor extra feladatok várnak ránk, például megállhatunk egy útszéli stopposnak, elkaphatunk egy zsebtolvajt, amint egy pénztárcával menekül és visszaadhatjuk a tulajdonosának az elrabolt holmit, két elhagyatott autóba és egy rakás hullába botolva pedig kivizsgálhatjuk, mi is történt ott. A Grand Theft Auto V multiplayer aspektusáról egyelőre nem beszéltek a Rockstar munkatársai, csak annyit árultak el, hogy mindenképpen lesz benne (ez talán egy nem meglepő adat). Az eddigi információk alapján tehát várhatóan nem fogunk csalódni a Grand Theft Auto sorozat jövő tavasszal érkező epizódjában sem. A Rockstar munkatársai minden téren többet, jobbat szeretnének kihozni a játékból a széria eddigi részeihez képest, amit az eddigi munkásságukat elnézve képesek is lesznek teljesíteni, mi pedig ismét egy remek játékkal lehetünk majd gazdagabbak. Kíváncsian várjuk! forrás:pcdome

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése